Docenten

Overname Academie - jacques-jetten
Drs. Jaques Jetten RV is oprichter en eigenaar van Aeternus BV, een bedrijf dat zich bezighoudt met begeleiding van aan- en verkoop, financiering, waardemanagement en het waarderen van ondernemingen. Lees verder >>

Hij is initiatiefnemer van de Overname Academie. Voordat Jacques in 2005 Aeternus startte, was hij voornamelijk werkzaam in het bankwezen en als financieel directeur bij een groot productiebedrijf in de metaalsector.

Jacques studeerde economie aan de universiteit van Tilburg en behaalde in 2003 de titel van Register Valuator. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation).

Daarnaast is Jacques als begeleider aangesloten bij TIASNimbas business school. Hij adviseert en begeleidt kandidaat Register Valuators bij het schrijven van hun eind waarderingsrapport (scriptie) in de Master business valuation.

LinkedIn
Overname Academie - jan-denis
Jan Denis AA is sinds 1968 werkzaam bij ABN AMRO Bank N.V. waarvan de laatste 26 jaar als specialist Bedrijfsovernames in de regio Zuid Nederland. Lees verder >>

Jan studeerde Accountancy, Belastingrecht en Marketing en heeft in zijn bijna 44-jarige praktijkervaring, specifieke deskundigheid ontwikkeld op het gebied van bedrijfsopvolging, MBO en MBI in de meest brede zin. Financiering van de kopende partij in dit traject is daarbij leidend.

Hij heeft in de achterliggende 25 jaar circa 1300 kopers van bedrijven gefinancierd.

Namens ABN AMRO was hij tevens als docent verbonden aan de cursus ‘Bedrijfsopvolging in het Middenbedrijf’ via het Eutechpark van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft meegewerkt aan het Teleac-cursusboek ‘Financieel Management’ en was als docent betrokken bij de Kluwer opleiding ‘Optimaal adviseren bij financiering van bedrijfsovernames’. Hij is verbonden aan de opleiding ‘Basistraining Treasury’ (onderdeel kredietverlening) bij Riskmatrix B.V. in Driebergen.

 

LinkedIn
Overname Academie - luuk-hendriks
Mr. Luuk Hendriks is compagnon ondernemingsrecht bij Boels Zanders Advocaten. Lees verder >>

Zijn specialisme ligt bij fusies en overnames. Luuk studeerde in Leiden en begon zijn loopbaan bij een kantoor aan de Amsterdamse Zuid-As. Sinds 1993 is hij werkzaam bij Boels Zanders. Luuk begeleidt ondernemers bij het juridische traject van de aan- en verkoop van bedrijven, hij adviseert investeringsfondsen en private investors en adviseert en procedeert over aandeelhoudersovereenkomsten.

Hij treedt regelmatig op als docent bij onderwijsinstituten en als gastspreker bij ondernemersgezelschappen.

LinkedIn
Overname Academie - mathijs-mennen
Mathijs Mennen RA is managing partner van RSM Wehrens, Mennen & de Vries Accountants en Belastingadviseurs. Lees verder >>

Mathijs begeleidt ondernemingen bij strategische trajecten, veranderingstrajecten op gebied van de administratieve organisatie en interne beheersing, financiële en bedrijfseconomische reorganisaties, bedrijfsovernames en investeringstrajecten. Voor de oprichting van RSM Wehrens, Mennen & de Vries, in 1991, was hij circa 10 jaar werkzaam als registeraccountant bij een van de big-4 kantoren.

 

LinkedIn
Overname Academie - josette-dijkhuizen
Drs. Josette Dijkhuizen is gespecialiseerd in advisering en coaching van organisaties op het gebied van ondernemerschap. Lees verder >>

 Ze is afgestudeerd aan HEAO-Marketing, NIMA-C en Management- en Organisatiewetenchappen aan de Universiteit van Tilburg. In een latere fase volgde ze de Leergang voor Professionals bij de School voor Coaching. Ze werkte in diverse verkoop- en marketingfuncties in het MKB. Later werd ze ondernemer, gespecialiseerd in advisering en coaching van organisaties op het gebied van ondernemerschap. 

Josette heeft inmiddels een aantal boeken op haar naam staan. In 2007 verscheen haar eerste boek, het Startershandboek. Na een tweede druk van dit boek kwam in 2010 haar tweede titel op de markt, het Startershandboek voor Inburgeraars. Het Ondernemersgen is haar derde boek dat in 2011 werd uitgegeven en wat gaat over de succesfactoren van ondernemerschap. Via een promotieonderzoek aan de Universiteit van Tilburg gaat ze verder op dit onderwerp.

Daarnaast verzorgt Josette workshops en lezingen over ondernemerschap. Ze is een veelgevraagd spreker bij onder andere de Kamer van Koophandel, Gemeenten, onderwijsinstellingen en verschillende bedrijven.

 

 

 

LinkedIn